MANACOR, TEMPS ENRERE
El tercer dimecres d'abril de 2019, els alumnes de 1r i 2n d'ESO van disfrutar d'una fantàstica GIMCANA FOTOGRÀFICA sobre Manacor, Temps Enrere. A la gimcana hi havia dues parts:
- La 1ª part consistia a endevinar antics llocs de Manacor i fer una fotografia de com és ara. (A la fotografia havien de sortir ells i el lloc)
- La 2ª part consistia a investigar sobre que hi havia en aquell moment a Manacor, es a dir, havien de cercar una llista de coses pels carrers, els supermercats, els restaurants, les cafeteries,... del poble. Aquí teniu una sèrie d'elements que havien de trobar:
- Un turista, un cotxe amb tots els nombres de la matrícula parells, una persona rossa una pèl-roja i una persona morena a la mateixa fotografia, 7 gargoles a la mateixa fotografia, una pilota de futbol una de bàsquet i una de tennis juntes, ous i caragols, etc.
D'altra banda, els alumnes de 3r i 4t d'ESO disfrutaren d'una RUTA HISTÒRICA sobre Manacor, on una part dels membres de l'AESF van ser els guies de la ruta històrica. Visitaren tot el poble de Manacor, i els guies explicaren a cada lloc que va passar al mateix lloc a la GUERRA CIVIL.
La ruta va començar a l'Ajuntament, on era el defensor de la legalitat republicana. Després van passar per l'antiga presó, i van explicar que passar per la presó podía significar salvar la vida. Van parlar de na Carme Pérez Ferrari, que va ser empresonada amb 15 anys. També xerraren de José López, un jove comunista que va tenir un carrer dedicat pel feixisme i del capità jaume, el batle repressor. Llavors, anaren a Sa Bassa, que antigament era un lloc de concentració i exhibició, també anaren per Sa Graduada, que va ser la darrera imatge viva de les cinc infermeres desaparegudes. De camí, passaren pel Carrer d'Artà, que era el camí de la mort. I finalment anaren al Parc Municipal, on antigament es situava el cementeri. A aquella època hi havia massa tirs i massa pudor de carn cremada.
Així va acabar la Ruta Històrica que feren els alumnes de 3r i 4t d'ESO.
Ben escarrufats se'n anaren per com es sofria en aquella època i de com tractaven a la gent, d'altra banda els va interessar molt la ruta, ja que ningú coneixia com era Manacor, Temps Enrere.